Biyokütle Enerjisi Elde Etme

Modern ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak bilinen biyokütle enerjisi elde etme, her geçen gün potansiyelini daha da arttırmaya devam eden bir enerji kaynağıdır. Hidroelektrik ve jeotermal gibi, güneş santralleri gibi adından söz ettirmeye devam eden biyokütle enerjisi, dünyada tasarruflu ve temiz bir enerji elde etmenin adıdır. Kurumuş atıklardan, evsel atıklardan, kök atıklardan ve geri dönüşüme uygun olan tüm atıklardan bu enerji elde edilir ve farklı sektörlerde kullanımına yer verilir.

Biyokütle enerjisi, daha yok yakıt ortaya çıkarımında kullanılır. Artık evlerde, fabrikalarda ya da farklı alanlarda kullanıma müsait olmayan atıklar bazı ısıl işlemlerden geçirilir ve otomobillerde, lokomotiflerde, trenlerde, uçaklarda ve daha araçta yakıt olarak kullanılabilir. Böylece hem ekonomik açıdan en az maliyetle enerji elde edilir hem de kullanılan enerji tamamen temiz ve tasarruflu olan enerjidir.

Biyokütle Enerjisinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Biyokütle enerjisi daha çok yakıt üretmek amacıyla kurulan üretim tesislerinde elde edilir. Yakıtların daha uzun ömürlü olarak kullanılabilmesi için biyokütle enerjisi elde etme eylemi başlar. Hem az maliyetli olarak hem de son derece aktif bir şekilde kullanılan biyokütle enerjisi sayesinde, otomobillerde, uçaklarda, trenlerde, lokomotiflerde, planörlerde, gemilerde ve teknelerde yakıtlar çok daha uzun ömürlü, tasarruflu ve temiz yakıt olarak kullanılır.

Biyokütle enerjisinin üretildiği tesislerin kurulu olduğu bölgeler daha çok yerleşim alanlarından uzak olan geniş arazilerdir. Yerleşim yerlerinden uzak olmasının en önemli nedeni ise, enerji üretimi esnasında ortaya çıkan kötü kokudur. Enerji üretiminde yakılan ve işlemlerden geçirilen atıklardan çıkan koku herkesi rahatsız edeceği için uzak arazilere kurulmasına dikkat edilir.

Biyokütle Enerjisinin Kaynakları Nelerdir?

Biyokütle enerjisi elde etme için birçok temel ve yan ürün elbette ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Ancak günlük yaşamda karşınıza çıkan ve genel olarak kullandığınız neredeyse bütün ürünler biyokütle enerjisi için kaynak oluşturan ürünlerdir.

Temel kaynaklar ve yan ürünler içerisinde tohum bitkileri, evsel yağlar, evsel atıklar, kenevir gibi lifli elyaf bitkiler, orman atıkları, fabrika atıkları, büyükbaş ya da küçükbaşlardan alınan gübreler ve dışkılar, endüstriyel atıklar, kullanılmayan sular, sanayi ve fabrikalarda kullanım ömrünü doldurmuş olan ürünler, nişasta oranı açısından yüksek seviyeye sahip bitkiler ve özellikle de fasulye gibi içeriği protein açısından zengin olan bitkiler ve daha fazlası biyokütle enerji kaynağı olarak kullanılır.

Biyokütle Enerjisi Üretiminde Püf Noktalar

Biyokütle enerjisi üretilirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Öncelikle ısıl işlem görecek olan atıkların işlem esnasında hiçbir şekilde fermante oksijene sahip olmaması gerekiyor. Aynı zamanda organik atıkların hiçbir şekilde kimyasal içeriğe sahip olmaması gerekiyor. Asitlik durumlarına dikkat edilmeli ve değerler sürekli olarak takip altında tutulmalıdır. Aynı zamanda alanlar sınırlanmamalıdır.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.